Головна Спорт «Звитяга 2023»: в Волинській області відбулися триденні змагання

«Звитяга 2023»: в Волинській області відбулися триденні змагання

631

З 26 по 28 жовтня на теренах краю проходила спортивно-патріотична таборова гра «Звитяга». Так, участь у змаганнях взяли 30 учасників – учні Підгайцівського та Ківерцівського ліцею №4.

Таборування, що тривало три дні, включало чимало цікавих активностей. Зокрема, в перший день рятувальники ДСНС розгорнули навчальні платформи з безпеки життєдіяльності. На локації з протимінної безпеки юним волинянам продемонстрували ази професії піротехінка, порядок виявлення вибухонебезпечних предметів та правила поведінки з підозрілими і смертельно небезпечними предметами. Також молодь навчали керувати дронами, які зараз наші бійці застосовують на передовій.

Разом із тим, представник ГО «Луцьке стрілецьке братство» Володимир Перчук ознайомив учнів із видами козацької зброї. А ввечері відбулася ватра знайомств та перегляд українських фільмів.

Натомість другого дня  фахівці Волинського обласного ТЦК та СП організували майстер-класи з надання домедичної допомоги, володіння зброєю та тактики ведення бою. Потому – школярі долали цікаву дистанцію у лісі та відбулася теренова гра: команди мали знайти контрольні пункти, зробити відповідні позначки на карті і вирахувати територію, на якій захований прапор.

У третій завершальний день гри офіцери військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк провели навчання з військової топографії.

За результатами гри перемогла команда з Ківерець, яка здобула прапор. Окрім того, усі учасники вишколу отримали цікаві знання та новий досвід, а також пам’ятні медалі та сувеніри.

Нагадаємо, що головна мета спортивно-патріотичної таборової гри «Звитяга» – активізувати національно-патріотичне виховання молоді та підвищити їх рівень фізичної підготовки.