Головна Політика Зробили перші кроки до підписання меморандуму про співпрацю з Волинським національним університетом

Зробили перші кроки до підписання меморандуму про співпрацю з Волинським національним університетом

534

У туристично-інформаційному центрі міста відбулось узгодження кроків до підписання меморандуму між установою та Волинським національним університетом щодо подальшої співпраці у сфері розвитку туризму.

Із Луцька прибули викладачі кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності на чолі з докторкою історичних наук Світланою Гаврилюк і студенти двох спеціальностей: «Музеєзнавство, пам’яткознавство» та «Інформаційна, бібліотечна і архівна справа». Зібрались усі, хто шанує українську спадщину, любить Волинь, хто хоче краще їх пізнати і стати хорошими професіоналами у своїй справі.

Директор ТІЦ Ірина Ковальчук, теж випускниця цієї кафедри, розповіла про досвід роботи у центрі, зазначила, що нині як ніколи актуальне питання збереження культурної спадщини. Особливо це стало зрозуміло після початку повномасштабного вторгнення росії, коли до міста і через місто пішов потік біженців людей зі сходу країни. Вони тепер зовсім по-іншому сприймають історію і культурні набутки українців, розповідає Ірина. А під час екскурсій для іноземців тепер відчувається особлива відповідальність, бо доводиться представляти уже не стільки Володимир, як усю Україну.

Ірина поділилась також своїми секретами, як можна зацікавити слухачів, збалансувавши розповіді про історію міста і розваги, щоб ніхто не втомився під час екскурсії. Щоб кожен зрозумів, що «історія – це не завжди нудно». А також запросила студентів до співпраці, закликала їх звертатись під час написання наукових робіт тощо.

Розповів про роботу Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» його директор Володимир Пикалюк, історичний музей міста представляла завідувачка фондами Олена Черенюк.

Заступник міського голови Андрій Гудим привітав гостей громади, побажав отримати від знайомства з Володимиром тільки позитивні враження, наголосив на важливості співпраці з Волинським національним університетом, зокрема, у сфері туризму. Закликав молодь ділитись ідеями, приїжджати до нас на практику. «Маємо працювати над тим, щоб не тільки гості міста, а й самі мешканці могли знаходити для себе чимдалі більше цікавого про Володимир», – зазначив Андрій Богданович.

Опісля зустрічі у туристично-інформаційному центрі гості з університету відправились на екскурсію древнім містом.