Головна Листи У Луцьку відзначили Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища

У Луцьку відзначили Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища

447

У Луцьку відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища.

Участь у них взяв секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко. Він привітав присутніх, вручив відзнаки Луцької міської ради та зазначив, що нинішнє покоління людей повинно берегти екологію та робити усе для того, щоб передати наступним поколінням довкілля та землю в якомога кращому стані. Адже, за його словами, найбільше вміння кожної людини — жити в гармонії з навколишнім світом, не приносити йому шкоду та мінімально брати все для того, щоб прожити.

 
 

За словами начальника відділу екології міської ради Оксани Лисак, щороку 5 червня в екологічному календарі вважається одним з найбільш важливих подій й відзначається щорічно більш ніж у 100 країнах світу.

 
 

У 1972 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього природного середовища. Метою його проведення було поглиблення усвідомлення суспільством необхідності зберігати й покращувати довкілля. Вибір цієї дати зумовлений тим, що у цей день відкрилася Конференція ООН з проблем середовища, яке оточує людину.

 
 

Досягнення екологічної рівноваги та безпеки, раціональне, не виснажливе природокористування визначені одним із стратегічних напрямків діяльності Луцької міської ради на найближчу перспективу. Наміри втілюються в життя шляхом реалізації екологічних програм регіонального та місцевого рівня, навіть під час війни у нашій громаді здійснюється впровадження природоохоронних заходів, які позитивно впливають на покращання екологічної ситуації в обласному центрі.

 

Зокрема: незабаром розпочнеться реконструкція міських каналізаційних очисних споруд в с. Липляни, розпочато вивезення великих об’ємів мулу, накопиченого за десятиліття, встановлено дегідратор для мінімізації утворення мулових осадів, які вкрай негативно впливають на якість довкілля. Постійно проводяться заходи з модернізації технологічних процесів на каналізаційно-насосних станціях КП “Луцькводоканал”. Величезний об’єм робіт проведено для поліпшення ситуації з міським полігоном для захоронення відходів у с. Брище. Проведено рекультивацію старих черг, розроблено проєкт реконструкції полігону, триває реалізація міжнародного проєкту, в результаті якого на полігоні буде встановлено обладнання для очистки фільтрату, проведено перемовини про будівництво у громаді сміттєпереробного заводу.

 
 
 

У громаді активно запроваджується компостування органічних відходів у навчальних закладах. Триває впорядкування Центрального парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки, парку ім 900-річчя м.Луцька, парку в районі 40-го кварталу. Створено нові та оновлено існуючі сквери на площі біля РАЦСу, біля 26 ліцею, на пр. Волі, на вул. Левчанівської, площі Возз’єднання та ін. Відкрито навчальний центр сортування відходів “Чистий Луцьк”, де міських дітей та молодь навчають основам сортування відходів.

 
 
 
 
 
 
 

 

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 724727, 777937)