Головна Листи Способи оплатити проїзд у громадському транспорті Луцька

Способи оплатити проїзд у громадському транспорті Луцька

336

Оплата проїзду в громадському транспорті Луцької територіальної громади (автобус, тролейбус) проводиться виключно електронними носіями – персоніфікованим та неперсоніфікованим електронним квитком, разовим квитком на дві або три поїздки, за допомогою QR-коду у мобільному додатку, а також можна оплачувати проїзд і банківською карткою.

Наголошуємо, що часті відключення електроенергії впливають на конструкції інфраструктури мобільних операторів, які використовуються для встановлення антен, мобільного обладнання, ретрансляторів, іншого устаткування для забезпечення 3G, 4G, 5G зв’язку. Тому, система може переходити в офлайн режим.

В онлайні доступна оплата з усіх видів носіїв, включаючи банківську картку, в офлайні працює лише транспортна картка. В офлайні не можливо оплатити проїзд банківською карткою, адже відсутнє підтвердження від банку-емітента про можливість зняття коштів саме через відсутній зв’язок.

Рекомендуємо придбати транспортну картку або згенерувати QR у мобільному додатку. Оскільки транспортні картки і QR-код містяться лише в системі оператора, це дозволяє оплати в офлайн режимі, не роблячи звірки з балансом.

Можливість оплати проїзду в режимі онлайн та в режимі офлайн:

Режим онлайн: транспортна картка, QR-код в мобільному додатку, разовий квиток, банківська картка як фізичний носій, банківська картка через NFC

Режим офлайн: транспортна картка, QR-код в мобільному додатку.

Варто зауважити, що проблеми з оплатою можуть виникати і через невірність прикладання носія оплати.

Для оплати проїзду електронним квитком Citycard, піднесіть його до валідатора біля позначки «безконтактна оплата» як на малюнку нижче: