Головна Листи Луцька міська рада у межах своїх повноважень надає допомогу родині військового Валерія...

Луцька міська рада у межах своїх повноважень надає допомогу родині військового Валерія Ковтуна, який отримав тяжке поранення

116

Інформаційне агентство “Конкурент” на своїх інтернет ресурсах поширює матеріал “Біда у луцькій сім’ї. Чому луцька влада ігнорує військових?”, у якому подає неправдиву інформацію щодо підтримки Луцькою міською радою родини військового.

У матеріалі розповідають про Валерія Ковтуна, якого після тяжкого поранення доглядають батьки, наголошуючи, що родина зверталася до міської влади, але допомоги не отримала. Це не відповідає дійсності.

Вищезазначена сім’я перебуває на обслуговуванні у відділенні соціально-психологічних послуг територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька, де періодично забезпечується продуктовими наборами.

Валерій Ковтун не є мешканцем Луцької міської територіальної громади, адже зареєстрований в селі Човниця Луцького району. Проте мати військовослужбовця Раїса Ковтун та брат Василь Ковтун отримали кошти з бюджету громади на лікування відповідно сина та брата у сумі 10 тисяч гривень.

Під час його лікування у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни рідні відмовлялися забирати його додому, бо проживають на 8 поверсі багатоквартирного будинку. Працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька надали роз’яснення батькові Олександру Ковтуну, який перебував біля сина, щодо послуг, якими можна скористатись в установі, а також можливості поселення його сина в стаціонарний заклад. Від запропонованих послуг батько категорично відмовився та повідомив, що його старший син Василь Ковтун оформляє документи по догляду за братом.

Сім’я мешкає у приватизованій квартирі та потребує поліпшення житлових умов через проживання на 8-му поверсі будинку і відсутність пандуса.

Провести роботи з облаштування пандуса у цьому будинку із дотриманням необхідного граничного ухилу 1:8, як передбачено нормативними документами, неможливо. Департамент ЖКГ вивчає питання встановлення електричного підйомника до під’їзду, де проживає сім’я Ковтунів, та інших під’їздів житлових будинків, у яких так само проживають особи з інвалідністю.

У своєму зверненні мати військового Раїса Ковтун озвучила побажання здійснити обмін власної квартири на житло, що відповідатиме умовам безбар’єрності.

Питання щодо житлових умов було розглянуто департаментом житлово-комунального господарства міської ради, який надав інформацію, що підстав для взяття заявниці на квартирний облік та поліпшення житлових умов немає. Враховуючи те, що квартира перебуває у приватній власності, питання обміну квартири може бути врегульовано лише власником, зокрема, через обране агентство нерухомості.

Вважаємо недопустимими маніпуляції навколо здоров’я та життя наших захисників і їхніх родин.