Головна Економіка ТОП 5 країн для відпочинку серед Українців в 2016

ТОП 5 країн для відпочинку серед Українців в 2016

6288

Літо практично закінчилося. І це відмінний час, щоб підбити попередні туристичні підсумки і визначитися з планами для тих, кого відпустка буде чекати восени.

Туристичний сектор завжди схильний до політико-економічного впливу. Але не завжди економічна криза або політичний переворот негативно позначаються на приплив туристів у країну. Якщо говорити про Україну, то економічна криза негативно позначилася на наших співвітчизників. Адже у світі вартість відпочинку в доларовому еквіваленті впала в півтора рази. Але для українців, виною тому окаянний курс валют, відпочинок подорожчав. Політична невизначеність і тривала анексія Криму позбавили українців відпочинку на півострові.

Зате збільшився приплив туристів на Азовське море і Чорноморські пляжі Одеси. Разом з припливом туристів, піднялися ціни на житло, харчування та послуги на популярних українських «курортах». Так у Бердянську (Азовське море) зняти житло в серпні можна було за 200-600 грн/добу. І це в центрі міста, де до Бердянської затоки ще потрібно було пройтися. Вірніше, проїхатися на громадському транспорті. А на Бердянській косі на березі, де чисте море, номери в «апартаментах» коштували 2000 грн/добу. І це без харчування. Піднялися ціни на харчування і розваги в Одесі.

Щодо відпочинку в 2016 році українці висловилися на користь закордону. У 2016 році 2/3 опитаних українців планують з’їздити на відпочинок. З них більше половини — 60% — збираються за кордон. Зіграли роль тут два важливих фактори: якість сервісу і вартість путівки. Якщо ще більше заглибитися в статистику, ми знову побачимо тенденцію серед українців віддавати перевагу пакетним турам перед індивідуальними поїздками.

Які країни в цьому році приваблюють українців, запитаєте ви? І ми вам з радістю відповімо.
Туреччина залишається на першому місці.

Незважаючи на невдалий військовий переворот і високий рівень терористичної загрози, туристи з України штурмують турецькі курорти. Понад півмільйона українських туристів, що відвідали Туреччину з початку року. Цей показник вище, ніж у минулому році. Це дозволило Україні увійти в ТОП-10 країн, жителі яких їдуть відпочивати в Туреччину. Улюбленими турецькими курортами для наших співвітчизників стали Анталія, Стамбул і Анкара.

В цьому році туристичні прогнози щодо Туреччини, як песимістичні, так і оптимістичні, не виправдалися. Заострившееся політичне протистояння в Стамбулі не відлякало українців, а навпаки, привернуло їх увагу до купівлі туру в Туреччину. Наші співвітчизники очікували зниження цін на пакетний відпочинок в зв’язку з загрозою військового перевороту. У той же час, серед європейських туристів, помітно зменшився попит на турецькі курорти. Що не кажи, але європейці не такі відважні, як українці, у питаннях літного відпочинку. Разом з цим, не було виявлено підвищеного попиту на відпочинок в Туреччині серед російських туристів. Навіть після очевидного потепління у російсько-турецьких відносинах, туристи з Росії не вишикувалися в чергу за популярним відпочинком «все включено». Всі ці фактори зробили українських туристів чи не найбільш бажаними для турецьких готельєрів.
Болгарія порадувала звичним Чорним морем і незвично високою якістю сервісу.

В цьому році багато туристів з України вирушили до Болгарії. Якщо в 2015 році Болгарію відвідали 450 тисяч українців, то в 2016 році, очікують, що цей показник зросте ще на 20%. Чому так? По-перше, Болгарія близько до України. Відпочинок на двох в цій країні, в готелі біля моря з сніданками та вечерями можна знайти за 400 доларів. Що дешево навіть для «гарячих турів» в ту ж Туреччину. По-друге, українці купують тури в Болгарію, тому що якість відпочинку там невпинно зростає з року в рік.

Іспанія не залишає ТОП-5 найпопулярніших країн серед українців.

Як би сильно не були засмучені українці відтягуванням запуску безвізового режиму з ЄС, в Іспанію все одно їздити не перестали. Хоч туроператори і констатують той факт, що в 2016 році на 20% менше туристів купують тури в Іспанію http://www.turne.com.ua/tour/ispaniya, ніж це було кілька років тому. Але все одно, іспанські пляжі – мрія для багатьох українців. Це європейський відпочинок, неперевершений сервіс, шопінг і маса позитивних вражень.
Тури в Чорногорію подорожчали, але не стали від цього менш популярні серед українців.

На початку 2016 року експерти прогнозували підвищений попит на відпочинок в Чорногорії серед російських туристів. У зв’язку з цим очікувалося підвищення цін на тури в Чорногорію. На кінець серпня ми можемо констатувати, що відпустка на адріатичному узбережжі насправді подорожчав, але не у всьому винні російські туристи. Позначилося посилення політики держави у сфері туризму, підвищення рівня податків і орієнтація на екологічно чисті напрямку. Майже всі пляжі Чорногорії нагороджені «Блакитними прапорами», а проби води прибережних зон відповідають найвищим європейським вимогам.

Українські туристи люблять Чорногорію за м’який клімат, яким не притаманне виснажливе спекотне літо, чисті пляжі, безкраї можливості для активного відпочинку та смачну, корисну кухню.

Кіпр – батьківщина Афродіти і популярний курорт серед українців.

Кіпр ніколи не був дешевим з точки зору вартості відпочинком. Тим більше, що готелі Кіпру, як і Албанії, Чорногорії, не воліють систему «все включено».

Однозначно на що потрібно звернути увагу, плануючи відпочинок в 2016 році, так це на гарячі тури. Це хороша можливість заощадити до 20-25% вартості відпочинку, відмінно провести час, запастися спогадами та емоціями на рік вперед. Тож бажаємо всім чудового відпочинку!