Головна Культура В Шацьку відбувся фестиваль художньої самодіяльності в рамках конкурсу «Дивосвіт дитячих талантів»

В Шацьку відбувся фестиваль художньої самодіяльності в рамках конкурсу «Дивосвіт дитячих талантів»

10151

11 квітня 2019 року у святково прикрашеному залі Шацького лісового коледжу імені В.В. Сулька відбувся фестиваль художньої самодіяльності в рамках огляду-конкурсу «Дивосвіт дитячих талантів». Організаторами заходу виступили: відділ освіти, молоді та спорту Шацької райдержадміністрації, Шацький Будинок дитячої та юнацької творчості та гуманітарний відділ Шацької селищної ради (ОТГ).

Серед поважних гостей на святі були присутні: начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Єрофєєва, начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради (ОТГ) Анатолій Павлей, директор Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Оксана Дідик та інші.

Виставка творчих робіт та сценічні виступи вихованців районного мистецького закладу (БДЮТ),  ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк та інших навчальних закладів району подарували глядачам фестивалю щирі незабутні емоції від майстерно виконаних номерів та витворів мистецтва.

Під час концерту талановиті діти радували присутніх колективними та сольними піснями, запальними народними та сучасними хореографічними постановками, грою на музичних інструментах, декламуванням авторських поетичних творів та акторською грою у міні-виставах.

Особливо вразили глядачів танцювальні композиції «Українці», «Люди-ляльки», «Прибульці», «Подружки» у виконанні хореографічних колективів «Паросток», «Зорецвіт» та «Спалах» Шацького БДЮТ (керівник Зоя Лукащик),

авторська пісня «Спогади дитинства» у виконанні Андрія Цвида, учня ОЗ ЗЗСО І-ІІІ ступеня «Світязький ліцей» (керівник Світлана Оніщук), авторський твір Ангеліни Зубач, вихованки Шацького БДЮТ (керівник Ніна Корець), пісня «Усмішка матусі» у виконанні Матвія Корнелюка, учня НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» с.Мельники (керівник Марина Хомич).

Від душі сміялися присутні у залі під час перегляду гумористичної сценки «Селянка-панянка» у виконанні Софії Сиротюк та Анни Данилевич, учениць ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Пехи (керівник Валентина Верчук) та міні-вистави з твору «Кайдашева сім’я» у виконанні учнів ОЗ ЗЗСО І-ІІІ ступеня «Світязький ліцей» (керівник Олена Федун).

На завершення заходу урочисто та піднесено прозвучали пісні « Україна – це ми», «Коли співають діти» у виконанні учнівського хору ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк (керівник Валентина Васик).

Директор Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Оксана Дідик відзначила високій рівень підготовки та майстерність учасників заходу: « Особисто я отримала величезну насолоду від побаченого. Сьогоднішній творчий звіт – це своєрідний підсумок роботи за рік, але ми розуміємо, що це – результат напруженої багаторічної кропіткої праці. Діти та їх наставники є творчими винахідниками, які ніколи не зупиняться на досягнутому і в майбутньому підкорятимуть нові жанри мистецтва.

Дякую батькам, дітям та їх керівникам за сумлінну старанність у роботі, бажаю натхнення та удачі у досягненні своєї мети. Мрійте, адже мрії збуваються…»

На завершення виступу Оксана Олександрівна висловила захоплення від виступу ведучих та запросила їх на обласний фестиваль.

Зі словами вдячності та щирими побажаннями до присутніх звернулася Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту: « За підсумками проведеного фестивалю складно визначити переможців. Сьогодні я щиро дякую викладачам гуртків, а особливо дітям, бо без талановитих дітей немає успішних педагогів. «Поки творять діти – Україна має майбутнє», – прозвучало сьогодні у пісні, тож нехай з кожним роком зростає рівень майстерності наших дітей, а їх мистецькі твори славлять рідну землю.

Бажаю усім міцного здоров’я, хорошого настрою та натхнення, а також творчих злетів».

Начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради (ОТГ) Анатолій Павлей, звертаючись до загалу, щиро зізнався, що від почутих ліричних композицій співала його душа, наповнена почуттям патріотизму і любові до рідної мови та України: « Дякую усім тим, хто долучився до створення фестивалю. Дякую вам за те, що цінуєте і примножуєте українське слово, українську пісню, бо без неї не буде української нації, а наш народ – повноцінним жителем планети Земля.

Я запевняю, що Шацька об’єднана територіальна громада буде усіляко сприяти розвиткові позашкільної освіти та підтримувати її у всіх починаннях».

Виставку творчих робіт юних митців також відвідав голова райдержадміністрації Василь Голядинець та був у захваті від побаченого.

 

Відділ організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.