Головна Культура Дитячі ансамблі з Шацького району показали свій талант на міжнародному фестивалі «Сокальські...

Дитячі ансамблі з Шацького району показали свій талант на міжнародному фестивалі «Сокальські візерунки»

11257

У місті Сокаль Львівської області відбувся міжнародний фестиваль-конкурс хореогра­фічного та вокально-хорового мистецтва «Сокальські візерун­ки», в якому взяло участь бли­зько 700 учасників з різних обла­стей України (Львівська, Волин­ська, Одеська, Донецька, Луган­ська) та Республіки Білорусь. Серед артистів були і два дитячі колективи з Шацького району: «Бар­вінок» санаторію «Лісова пісня» (керівник Ольга Гайова) і «Первоцвіт» з Шацька (керівник Валентина Демакова).

«Барвінок» на фестивалі представляли 13 учасників. Дитячий ансамбль під музичний супровід Галини Корнелюк виконав на сцені дві пісні: «Волинь моя» (автор Валентина Денисюк) та «Очерет мені був за колиску». «Барвінок» вперше виступав на такому масштабному творчому заході, тому ретельно до нього підготу­вав­ся. Майстерне виконання творів, артистизм, нові сценічні костюми – виступ юних співаків заслужено викликав щедрі апло­дисменти глядачів та схвальні відгуки журі.

«Первоцвіт» виконав дві танцювальні композиції з сучасної хореографії: «Колискова» та «Черлідинг». Маленькі танцюристи і їхній керівник задоволені дебютом на великій сцені, діти показали свої таланти і побачили виступи інших колективів.

Прочитайте про те, як захистити свої права в європейському суді.

Наприкінці ансамблі отримали дипломи фестивалю, а ке­рівникам оголосили подяки за гарно організовану роботу з під­готовки до заходу. Дітям на згадку про фестиваль подарували магнітики. Дитячі колективи дякують за допомогу в організації поїздки на фестиваль керівництву Шацької селищної ради, са­наторію «Лісова пісня» та батькам дітей.

Мирослава ЦЮП’ЯХ