Головна Культура Кращі заклади освіти Ковельської громади: переможці та призери конкурсу

Кращі заклади освіти Ковельської громади: переможці та призери конкурсу

1126

Уперше у Ковелі визначили переможців конкурсу на премію міської ради «Заклад освіти – простір якості: середовище, що належить дітям».

Він відбувся у двох номінаціях: заклад загальної середньої освіти та заклад дошкільної освіти.

Одна із організаторів цих змагань, директор центру професійного розвитку педагогічних працівників освіти Світлана Верчук розповіла, що конкурс був започаткований, аби допомогти школам, садкам удосконалити внутрішню систему забезпечення якості освіти.

За її словами, важливо, щоб міська рада, як засновник (у конкурсній комісії працювали депутати), побачила зсередини вимоги державного центру якості, який перевіряє їх рівень, та зрозуміла, що на сьогодні є найнагальнішим. Адже освітнє середовище – це не стіни, не оформлення, це – зміст та наповнення.

Під час конкурсу усі учасники показували територію, укриття, приміщення. Загалом — організацію внутрішнього життя закладу. Для усіх це був виклик, але разом з тим, це дозволило зробити самоаналіз. Колективи зрозуміли, де їм потрібно допрацювати.

У кожній номінації – по три премії: І місце – 33 тисячі, ІІ – 26 тисяч, ІІІ – 19 тисяч. Сьогодні під час міських урочистостей озвучили результати конкурсу.

Заклад загальної середньої освіти

І місце – ліцей №7 (директор Валерій Кубай);

ІІ місце — ліцей №10 (директор Максим Селівончик);

ІІІ місце – ліцей імені Олени Пчілки (директор Олена Вальчук).

Заклади дошкільної освіти

І місце – заклад дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) №14 «Перлинка» (директор Олена Бойчук);

ІІ місце – заклад дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) №11 ( Центр розвитку дитини) (директор Надія Шевчик);

ІІІ місце – заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №4 «Ромашка» (директор Вікторія Куліковська).

Вітаємо!