Головна Культура Лине пісня до Тараса

Лине пісня до Тараса

2778

В роковини народження Тараса Шевченка ми звертаємося до людини, яка стала для України заповітною думкою, її безсмертною піснею. Тож в ці дні вшановували пам’ять Великого Кобзаря і в дитсадку с. Світязь.

«Лине пісня до Тараса» – саме так називалося шевченківське свято, яке організували з вихованцями середньої вікової групи вихователі Катерина Денисовець та Тетяна Штемпель разом із музичним керівником Оксаною Демедюк. Вишитий портрет Т.Шевченка, виставка фотографій, картин та книг поета підкреслювали значущість його постаті для українського народу.

Захід був насичений розповідями про дитячі роки поета, про поетичну та художню творчість. Дітки декламували вірші славетного Кобзаря, співали пісні на його слова, а також танцювали та грали у гру «Мікрофон», в ході якої вихованці дитсадка відповідали на запитання про його долю та творчість. А на завершення заходу діти поклали квіти до портрета Т.Шевченка, аби пам’ять про цього великого борця за волю і правду, письменника та поета, художника, справжнього Кобзаря була вічна.

Віта ШЕПЕЛЯ.