Головна Культура «Очі – дзеркало душі»: у Луцьку презентували фотовиставку світлин переселенців

«Очі – дзеркало душі»: у Луцьку презентували фотовиставку світлин переселенців

1181

19 жовтня 2023 року у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася презентація соціального фотопроєкту «Очі – дзеркало душі».

Її головна мета – привернути увагу громадськості до проблем ВПО та сприяти соціалізації внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади. І ініціатором фотопроєкту є благодійний фонд «Рокада».

Зокрема, волинський фотограф Роман Домбровський сфотографував близько 300 осіб у прихистках для внутрішньо переміщених осіб, якими опікуються соціальні працівниці по роботі з громадами у межах діяльності СССМ-кластера. Загалом кількість світлин сягнула тисячі. Саме з них було обрано 19 фотографій переселенців, які проживають у прихистках.

Як зазначають організатори акції, фото передовсім зробили, бо ВПО, які часто втікали від лихоліть війни, не взяли із собою фотоальбоми чи світлини. Тому у межах проєкту видрукували фотографії та передали їх людям.

Таким чином благодійники нагадують про ВПО, які проживають у колективних центрах і продовжують підтримувати різноманітної підтримки громадськості.

Переглянути виставку можна у приміщенні бібліотеки впродовж двох тижнів.

Проєкт реалізовується за підтримки UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні.