Головна Культура Олеся Матяшук – дипломант міжнародного конкурсу

Олеся Матяшук – дипломант міжнародного конкурсу

2942

На міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Закарпат­сь­кий Едельвейс-2015», який відбувався в Ужгороді 27-29 квітня, яск­раву перемогу (І місце) здобула викладач Шацької дитячої му­зичної школи Олеся Матяшук. Талановита бандуристка і володарка унікального голосу представляла на заході Київський національний пе­дагогічний університет ім. М.Драгоманова, де навчається на ка­федрі народних інструментів.

Десятий ювілейний кон­курс зібрав у мальов­ничому Закарпатті понад 600 учасників з України та країн Європи. Олеся впевнено пройшла кон­курс­ні прослуховування, виконавши під аком­па­не­мент бандури три пісні: «Якби я вміла ви­ши­вать», «Озвуться пти­­цями гаї» та «Зап­ли­вай же, роженько весела». Коли через деякий час по­бачила своє ім’я в списку учасників гала-кон­цер­ту, зрозуміла, що стала при­зером. Але про перше міс­це могла тільки мрія­ти! 

Нашій землячці було надзвичайно приємно от­­римати таку високу оцінку від членів журі, ад­же судили конкурс кори­феї українського та зару­біжного мистецтва. Очо­лю­вали журі директор і художній керівник хору ім. Г.Вірьовки, Герой України, народний артист України Ана­толій Авдієвський та Герой Ук­раїни, народний артист України Ми­рослав Вантух.

З перемогою і нових творчих успіхів!

Мирослава ЦЮП’ЯХ.