Головна Культура Працівники бібліотечних закладах міської Луцької територіальної громади організували низку заходів до Дня...

Працівники бібліотечних закладах міської Луцької територіальної громади організували низку заходів до Дня вишиванки

837

Зокрема, проведено народознавчі години «Вишивана моя Україна» (Бібліотека-філія № 3 для дітей), «Українська народна вишивка» (Бібліотека-філія с. Жидичин), «Вишиванка – душа України» (Бібліотека-філія с. Прилуцьке), а також театралізована акція «Вишиванка — символ України» (Бібліотека-філія с. Одеради).

У центральній бібліотеці для дорослих відбулася акція «Вишиванку одягай – Україну прославляй!».

 

Організовано флешмоби: «Одягни вишиванку, Україно моя!» (Центральна бібліотека для дорослих), «У рідному краї цвітуть вишиванки» (Бібліотека-філія с. Дачне).

Бібліомікс «Різнобарвні вишиванки» проведено у бібліотеці-філії № 11 для дорослих, де читачі ознайомились з історією вишиванки, переглянули відео з легендами та традиціями символів кожного регіону України.

 

У бібліотеці-філії № 5 для дорослих відбувся етно-коктейль «Одягни вишиванку з самого ранку». Користувачам оглянули виставку книг про красу й поезію української вишиванки та викладку старовинних сорочок-вишиванок.

У центральній бібліотеці для дітей проведено майстер-клас «А я іду по світу у вишиванці».

Організовано конкурси малюнків на асфальті: «Вишиванка в моєму житті» (Центральна бібліотека для дорослих), «Вишивана Україна» (Центральна бібліотека для дітей).

Підготовлено книжково-предметні виставки: «Вишиванка – національна святиня» (Центральна бібліотека для дорослих), «Вишиванка — свято української душі» (Бібліотека-філія № 10 для дорослих), «Вишиванка – душа українського народу» (Бібліотека-філія с. Кульчин).

 

Підготовлено відеоролики: «Вишиванка — символ нескорених» (Центральна бібліотека для дорослих), «У вишиванках – до Європи» (Бібліотека-філія № 3 для дорослих).

Участь у заходах взяли мешканці громади, активно долучалися дорослі та діти, які тимчасово перебувають на території громади у зв’язку з воєнними діями.

 

Департамент культури