Головна Культура У патріотичному забігу в Луцьку взяли участь понад 300 волинян

У патріотичному забігу в Луцьку взяли участь понад 300 волинян

1371

Всеукраїнський благодійний забіг  в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» відбувся в Луцьку 26 вересня 2020 року.

На Театральному майдані Луцька зібралося понад триста бажаючих віддати шану полеглим воїнам. Зокрема, зареєструвалися 360 учасників, найменшому з яких 6 років.

Перед початком забігу пам’ять загиблих за незалежність і суверенітет України воїнів АТО/ООС, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до стели «Героїв Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

Учасники пробігли дистанцію 1200 м за маршрутом Театральний майдан – проспект Волі – перехрестя на вулиці Шопена і проспекту Волі – Театральний майдан. Кожен отримав номер з ім’ям та прізвищем загиблого Героя.

На патріотичному заході були присутні свідомі громадяни, які виявили бажання вшанувати пам’ять полеглих воїнів, а також родичі та друзі героїв і учасники АТО, які бігли в пам’ять про своїх побратимів.

Також, на спортивному дійстві було зібрано 2400 гривень для волонтерського руху «Меценати для солдата», які будуть використані на облаштування алеї Героїв Небесної Сотні у сквері Героїв Майдану, який знаходиться на проспекті Соборності.

Захід відбувся за підтримки Волинської облдержадміністрації, управління у справах молоді та спорту, департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Луцької міської ради, Федерації легкої атлетики Волинської області, ГО «Члени родин загиблих героїв в АТО «Надія», Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».