Головна Культура У Луцьку презентували електроорган «Viscount Jubilate 332»

У Луцьку презентували електроорган «Viscount Jubilate 332»

917

В рамках відзначення Дня міста Луцька у Палаці культури відбулась презентація електрооргана «Viscount Jubilate 332» за участі володарки міжнародних органних конкурсів, представниці Львівського будинку органної та камерної музики Олени Мацелюх.

 
 

Орган – це найвище технологічне досягнення людства. Він складається з трьох верхніх клавіатур для рук з 61 клавішею та нижньої – з 32 клавіш. Його звукова палітра спроможна генерувати близько 2000 звукових тембрів, а акустичний діапазон частотних коливань становить від 13 до 22 тисяч герц. Такий музичний інструмент має велику мистецьку цінність і довів свою затребуваність в інноваційних музичних проєктах, які вже відбулись в Луцьку цьогоріч.

 
 

На презентацію цього музичного інструмента завітала заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона привітала присутніх із Днем міста та наголосила, що війна внесла корективи в усі плани, як нас мешканців Луцької громади, так і всієї України.

 

“День міста — це особливий день — день його народження. Ми не маємо можливості відсвяткувати його на повну потужність, але оминути цю дату та не згадати про неї ми не маємо права, тому що це наша історія і всі ми з вами пишемо її нові сторінки. Ця річниця також буде записана на золотих сторінках. Вона буде відзначена як сумними нотами, так і радісними подіями, які були в нашій громаді. Ця подія потім матиме згадку про те, як мужньо ми стояли та вистояли, як мужньо ми боролись та працювали задля того, щоб наші Збройні сили змогли відвоювати усі кордони і утвердити Україну в тих кордонах, в яких вона має бути істинно”, – зауважила вона.

“Сьогодні ми маємо гарну нагоду присвячену до відзначення Дня міста – подарунок для всіх лучан та гостей. Це — новенький орган, під звуки якого ми будемо насолоджуватись чудовою музикою. Історія його появи цікава, адже митці, які творять та живуть на теренах нашого міста, прийняли рішення збирати кошти на придбання роялю Steinway, який має світову славу, однак, я впевнена, ця мрія збудеться в майбутньому. Сьогодні ж ми матимемо можливість дарувати для наших гостей, дітей та мешканців громади високе мистецтво, тому що ми нація українців, яка є нацією незламних. А що нас тримає — це наша культура та мова. І ми маємо це зберегти та передати для наших дітей”, – зазначила Ірина Чебелюк.

 
 
 
 

Вона побажала миру нашій країні, а усім присутнім позитивних емоцій та щоб збулась найзаповітніша мрія українців — перемога.

 

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 724727, 777937)