Головна Культура У Луцьку відбувся міський конкурс колективів екологічної просвіти “Луки нашого дитинства”

У Луцьку відбувся міський конкурс колективів екологічної просвіти “Луки нашого дитинства”

952

19 квітня у Палаці учнівської молоді відбувся міський етап конкурсу колективів екологічно просвіти.

Завданням цьогорічних змагань було продемонструвати результати практичних природоохоронних дій школярів, вивчення природи та дослідження теми „Луки нашого дитинства”. Участь у конкурсі взяли агітколективи 7-ми загальноосвітніх навчальних закладів Луцької міської територіальної громади.

 
 
 

За допомогою виготовленої наочної агітації, відеопрезентацій, театралізованих постановок, танцю, співу діти розповідали про особливості природи нашого краю, екологічні проблеми, які виникають внаслідок війни в Україні, а також внаслідок необдуманої діяльності чи бездіяльності людей. Діти презентували власні ініціативи для покращення стану довкілля та пропагували способи не виснажливого, ощадного господарювання. Окремі команди використовували свої виступи як соціальну трибуну, звертаючись до однолітків із закликом впроваджувати певні заходи та здійснювати дії для захисту довкілля.

 
 

Конкурси колективів екологічної просвіти проводяться в нашому місті вже понад 20 років. Команди навчальних закладів м.Луцька неодноразово були переможцями, як обласного, так і Всеукраїнської турів конкурсу, демонструючи високий рівень акторської майстерності, режисури та глибокий зміст виступів. Цього року глибоким змістом відзначались виступи колективів НВК №22 та Боголюбського ліцею №30, гарною акторською майстерністю вирізнялись виступи ЗОШ №13, №15, ліцею №23. Добротою та щирістю, добрим рівнем інформованості із заданої теми вирізнявся виступ команди ЗОШ №19. Заочно участь у конкурсі взяла команда Клепачівської гімназії №35.

 

Протягом тижня буде визначено переможців конкурсу та 26-28 квітня цього року відбудеться обласний етап конкурсу колективів екологічно просвіти на базі ЗОШ №15 у м.Луцьку.

 
 

Виступи екологічних агітбригад – це своєрідний театралізований підсумок річної роботи колективів шкіл у напрямку охорони довкілля. Результат спільної праці педагогів, учнів, різноманітних природоохоронних організацій та структур. Екологічна просвіта, слово і діло, яке лине з уст та душ наших дітей – це запорука стабільного гармонійного майбутнього.

 

Відділ екології Луцької міської ради