Головна Культура Вихованці Шацької музичної школи демонстрували свої вміння і таланти

Вихованці Шацької музичної школи демонстрували свої вміння і таланти

5529

Протягом декількох днів у стінах Шацької дитячої му­зичної школи лунали звітні концерти викладачів і вихо­ванців музичного закладу.

Юні музиканти демонстрували батькам, рідним та дру­зям, яких запросили на концерт, усі свої таланти та творчі вміння, показали, чого вони навчилися за період навчання в музичній школі.

6 квітня невеличкий звітний концерт провели викладач вокалу та гри на фортепіано Інна Шаповалова та викладач класу скрипки Олена Мосійчук. Юні, але напрочуд талано­виті скрипалі під аком­панемент Олександра Матяшука на фортепіано виконали як класичні твори українських та зарубіжних композиторів, так і українські народні мелодії. Чи не найбільше заполонила душі глядачів українська мелодія на популярну пісню Воло­димира Івасюка «Черемшина» в обробці Олександра Матя­шука у виконанні ансамблю скрипалів. Оплесками відзна­чили гру на скрипці та віртуозне володіння смичками тріо му­зичної школи, а також гру Дарини Ващук та Марійки Іващук.

Французьку народну пісню та мелодію «Таємничий нез­найомець» виконали на фортепіано Вікторія Семенюк та Ольга Лілякевич.

Вокальні уміння, зокрема, виконання класичних творів, які потре­бують особливих навиків та голосу, демонструвала Оксана Пада­люк із с. Мельники, вихованка 4 класу музичної школи. Естрадні укра­їнські пісні звучали у виконанні талановитих та дзвінкоголосих Софії Фортуянової (1 клас) та Олени Скабук (4 клас).

Подібні звітні концерти про­вели вихованці та викла­дачі класу сопілки (викла­дач Юлія Мандзіроха) та кла­су бандури (Любов Величко). Недаремно гаслом творчого звіту стала фраза «Ми є діти українські» – на концерті були представленні українські на­родні пісні і не тільки. Своє вміння і талант показали під час виступу юні бандуристи та сопілкарі – учні 1-6 класів.

На свято музики прийшло багато батьків та гостей. Всі зали­шилися задоволені побаченим і почутим та побажали великих творчих успіхів юним музикантам. Подякувала батькам за під­тримку та викладачам – за старання директор Шацької дитячої музичної школи Ольга Цюпяшук. Вона наголосила, що заняття музикою не лише допомагають дітям розвиватися духовно, а й зміцнюють їхнє здоров’я.

Віта ШЕПЕЛЯ, Мирослава ЦЮП’ЯХ.