Головна Культура У Шацьку відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

У Шацьку відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

6869

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва в Україні відзначається щорічно 9 листопада разом із Днем української писемності та мови.

Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість.

Напередодні свята, 6 листопада 2019 року в міському Будинку культури смт Шацьк  відбулись урочисті заходи та святковий концерт, приурочений працівникам культури, майстрам народного мистецтва Шацького району.

Із теплими словами привітали присутніх у залі перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух,  керуюча справами Шацької районної ради Ольга Сахарук, виконуюча обов’язки голови Шацької селищної ради (ОТГ) Людмила Цевух з начальником гуманітарного відділу селищної ради Анатолієм Павлеєм.

«Завдяки щоденній праці клубних працівників, викладачів Шацької музичної школи, бібліотекарів, фахівців музейної справи, невтомно плекаються  джерела духовності, правди і краси. Тому ставлення до працівників культури – це індикатор суспільного благополуччя. Адже культура робить людину особистістю, незримою силою вона формує спільність у громадах, робить нас неповторними, несхожими на інших. Адже, культурні досягнення та традиції – це скарб, яким треба вправно скористатися. Тож, збереження культурного спадку і шанування своїх видатних артистів може стати для нас не тільки приводом для пишання, але й запорукою подальшого культурного розвитку та творчої наснаги» – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух.

Представники районної та місцевої гілок влади вручили кращим працівникам культури грамоти, подарунки та висловили щирі слова  вдячності  за їх вагомий внесок у розвиток української культури в рідному краї.

Також  вітальні слова на адресу винуватців свята прозвучали від начальника відділу культури райдержадміністрації Оксани Юхимук.

«Без сумніву, культурний розвиток нашого краю відбувається в процесі постійних взаємовідносин з іншими. Я з впевненістю хочу сказати, що в закладах культури району працюють справжні ентузіасти, які своєю діяльністю примножують культурні надбання нашого народу. Саме завдяки вашій наполегливій праці культурно-мистецьке життя в районі є насиченим» – додала Оксана Степанівна.

   З нагоди професійного свята для всіх присутніх  організований святковий концерт.

Відділ організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.