Головна Листи Завершився осінній етап озеленення Луцької міської територіальної громади 2022

Завершився осінній етап озеленення Луцької міської територіальної громади 2022

682

В місті Луцьку та міській територіальній громаді завершився осінній етап озеленення 2022 року. Протягом осені проведено висаджування зелених насаджень на 11 локаціях в парках, скверах, вулицях міста. Висаджено 254 дерева та 285 кущів.

Луцька міська громада долучилась до всеукраїнської акції “Сади перемоги” заклавши чотири фруктові сади у навчальних закладах громади, а саме у Луцькому ліцеї № 3, ЗДО № 5, № 42 в с.Дачне, № 46 в с.Забороль. Ідея акції у самозабезпеченні закладів продуктами харчування. Як свідчить практика вже через 2-3 роки вихованці навчальних закладів зможуть використовувати перший урожай фруктів, доповнюючи свій раціон харчування. Для цього висаджено 95 саджанців фруктових дерев яблунь, груш, вишні, черешні, абрикосів, айви.

На проспекті Василя Мойсея та вул. Лесі Українки проведено відновлюючі посадки дерев породи “липа” на заміну тих, які впали під час негоди.

 
 
 
 

На Меморіалі Вічної Слави висаджено “Алею захисників” з 37 шт. дуба звичайного, калини та бірючини жовтої.

 
 

В сквері біля пам’ятника Святому Миколаю на вул. Богдана Хмельницького висаджено ялицю білу (2 шт.) та дуб звичайний.

 
 
 

На майдані Злуки (початок вул. Лесі Українки) продовжено роботу зі створення “кишенькового” скверу, який було закладено в минулому році. У цій зелені зоні цьогоріч проведено посадку 13 одиниць туї колоновидної, 14 од. айви японської та 16 кущів спіреї японської.

 
 

На Київському майдані біля найбільшого прапору України у Волинській області створено алею з 26 молодих дерев породи “павловнія”. Висадка павловнії є своєрідним експериментом з використання даного виду рослин у міському озелененні, адже цей вид дерев має хороші декоративні властивості, швидкоростучий, морозостійкий, а також сприяє ефективному очищенню повітря від викидів забруднюючих речовин.

 
 
 

На роздільній смузі вул. Карпенка-Карого закладено рядову посадку з 41 саджанця липи.

 
 

В секторах та вздовж алей Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки висаджені молоді саджанці клена, липи, берези.

 
 
 
 

В с. Прилуцьке продовжили формувати сквер, навпроти ліцею №29, де висаджено саджанці ялини колючої (5 шт.), липи дрібнолистої (11 шт.), клена гостролистого (9 шт.), туї західної (4 шт.) та 240 кущів бірючини звичайної.

 
 
 
 

Закладено “Сади Перемоги” в освітніх навчальних закладах: Луцькому ліцеї № 3, дошкільних навчальних закладах № 5, № 42 (с. Дачне) та № 46 (с. Забороль).

 
 
 
 
 
 
 
 

До проведення заходів з озеленення долучились колективи Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління екології та природних ресурсів Волинської обласної адміністрації, Волинської торгово-промислової палати, Регіонального офісу водних ресурсів, КП “Луцьксвітло”, КП “Парки та сквери м. Луцька”, Палацу учнівської молоді, колективи закладів освіти міської громади.

 

Відділ екології Луцької міської ради