Головна Спорт Біатлоністів Волині нагородили за високі спортивні досягнення

Біатлоністів Волині нагородили за високі спортивні досягнення

595

В головній адмінбудівлі області відбулося нагородження чемпіонів України з біатлону, їх тренерів та людей, які всіляко підтримують та розвивають цей вид спорту на Волині.

Зокрема, Подяку Волинської ОДА отримала Богдана Конашук – спортсменка-інструктор штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю (лижні перегони та біатлон з ураженнями опорно-рухового апарату). Вона здобула срібло на Кубку світу з біатлону, який відбувся у березні поточного року в США. Окрім того, Богдана двічі була учасницею Паралімпійських ігор.

Таку ж відзнаку отримали:

– спортивний наставник чемпіонки Микола Білера;

– Анатолій Бартощук – співзасновник ГО «Федерація біатлону міста Луцька», підприємець, який з 2020 року надає фінансову підтримку для участі в змаганнях спортсмену Михайлу Хмілю.

Також Подяки Волинської обласної ради отримали:

– Михайло Хміль – член юнацької збірної команди України. Чемпіон України серед юніорів. Бронзовий призер чемпіонату світу з біатлону, який відбувся у квітні 2023 року в Казахстані.

– Роман Андрійчук – тренер-викладач з лижних гонок та біатлону в комунальному закладі «Дитячо-юнацька спортивна школа № 4 Луцької міської ради». Спортивний наставник Михайла.

Окрім того, відзнаку управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА одержав голова громадської організації «Федерація біатлону Волині» Микола Поліщук.

Начальник управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук та голова обласної ради Григорій Недопад привітали спортсменів з високими результатами на світових змаганнях, поцікавилися їхніми потребами та планами на майбутнє.

«Профільне управління всіляко сприяло на виїздах на чемпіонати України, тенувально-навчальні збори, щоб біатлон, який можливо нетиповий для Волині, розвивався. Ми й надалі будемо всіляко допомагати та підтримувати цей вид спорту», – запевнив Олександр Хвіщук.