Головна Спорт ДП “Шацьке УДЛГ” – володар Кубка району з футболу

ДП “Шацьке УДЛГ” – володар Кубка району з футболу

3872

24 серпня на Шацькому селищному стадіоні відбувся фінал Кубка району з футболу, який обслуговувала луцька бригада арбітрів на чолі з Віталієм Дмитруком.

Такі поєдинки, як правило, відзначаються особливою безко­мпромісністю та жагою до перемоги кожної із команд. Нерідко ми стаємо свідками того, що в таких матчах нижча за класом ко­манда «б’є» сильнішу. Утім цього разу все склалося навпаки. У двоборстві між командами ДП «Шацьке УДЛГ» та ФК «Шацьк» не було ніяких інтриг, справжньої чоловічої боротьби та непе­редбачуваного завершення поєдинку. Про що можна говорити та писати, коли «лісники» декласували свого суперника з рахунком 7:0 (перший тайм – 1:0). Відзначу лише, що хет-триком відзначився Ігор Кедик. Шацькі вболівальники пам’ятають цього гравця по виступах за СК «Світязь». В його складі футболіст ставав чем­піоном області (перша ліга) та володарем Кубка області 2010 року.

На моїй пам’яті таких розгромних рахунків у куб­ко­вих фінальних матчах – як серед аматорів, так і професійних команд – лише один. У 1990 році, коли вже тріщав по зшивках Радянський Союз, київське «Динамо» у феєричній грі розтрощило у фіналі Кубка СРСР московський «Локомотив» з непристойним рахунком 6:1. Тоді також був хет-трик, якого офор­мив киянин Олег Саленко, той самий, який через чотири роки в складі збірної Росії на чемпіонаті світу в США забив у матчі з камерунцями аж п’ять м’ячів (пентатрик).

Церемонію нагородження переможця та фіна­ліста турніру (кубок та медалі) провели Володимир Найда, президент Федерації футболу Шацького району, та Андрій Самолюк, директор ДП «Шацьке УДЛГ».

Віктор ГРИЦЮК