Головна Спорт На стадіоні луцької гімназії відбувся символічний забіг проти насильства

На стадіоні луцької гімназії відбувся символічний забіг проти насильства

518

Луцьк доєднався до міжнародної акції “16 днів активізму проти насильства”. Її мета — збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати. Адже в Україні, з початком повномасштабного військового вторгнення, ця проблема набула жахливого змісту.

Тому, аби не замовчувати, а говорити про цю біду вголос, на стадіоні гімназії №20 силами управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення було організовано символічний забіг. Він відбувався у три етапи: першими виходили на старт діти до 11 років, потім ті, кому було 15, далі — дорослі. Участь у кросі взяла також і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

“Сьогоднішнім заходом ми вкотре хочемо підтвердити, що ми не бажаємо, щоби до нас з вами було застосоване насилля. А, на жаль, так є. І виною цьому — війна. Ворог нещадно нас нищить, але ми вистоїмо, ми переможемо! Тому дякуємо нашим Збройним Силам за таку упевненість, дякуємо їм за те, що оберігають нас!”,- зазначила у промові посадовиця.

Цікаво, що забіг організований таким чином, що взяти участь у ньому міг кожен бажаючий: спортсмен, мешканець громади, волонтер, держслужбовець. Загалом, на свято спорту завітало кількасот охочих. Безумовно прикрасили його представники служби надзвичайних ситуацій, котрі розповідали дітворі про свої робочі будні з розмінування деокупованих територій, демонстрували реманент з яким працюють і навіть пригощали учасників забігу смачним кулішем і чаєм.

За словами Ліни Галан начальника управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, кількість присутніх на акції попри холодну погоду — свідчення солідарного прояву небайдужості українців один до одного. Також це метод донесення інформації про способи допомоги постраждалим від насильства. Бо фізичне і психологічне здоров’я — запорука успішної життєдіяльності людини.

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 724727, 777937)