Головна Спорт Реконструкція селищного стадіону поки що відкладається

Реконструкція селищного стадіону поки що відкладається

3099

Наприкінці 2017 року в районній пресі з’явилися повідомлення про те, що селищний стадіон, який розташований біля озера Чорне в смт Шацьк, планують почати реконструювати в наступному році. Але, на жаль, цьогоріч Шацький стадіон не отримає фінансування для проведення робіт.

Для роз’яснень я звернувся до Сергія Карпука, голови Шацької районної ради.

– Потреба в реконструкції Шацького селищного стадіону існує вже давно, тож переговори щодо проведення робіт для покращення цілого спортивного комплексу ведуться протягом останніх років. Місцеве керівництво шукало можливості залучення фінансів з різних джерел, адже кошти потрібні чималі.

За ініціативи Шацької районної ради питання щодо реконструкції спортивного комплексу селища Шацьк було внесено в обласну Програму розвитку фізичної культури і спорту, на що передбачалися кошти обласного бюджету в сумі 4,5 млн. грн. Крім цього, на умовах співфінансування частину коштів пообіцяли виділити з фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

В грудні минулого року було проведено розрахунок можливої вартості робіт. Відповідно до проектної пропозиції вартість реконструкції спортивного комплексу становила близько 7 млн. 300 тис. грн., що включало такі об’єкти: реконструкцію футбольного поля (64 м х 42 м), будівництво універсального майданчика для гри в баскетбол та волейбол (30 м х 17 м), облаштування чотирьох сучасних бігових доріжок з поліуретановим покриттям (400 м) з секторами, інші роботи.

Тоді ж за ініціативи Шацької районної ради було проведено зустріч з керівником обласної федерації легкої атлетики, першим віце-президентом ФЛАУ Володимиром Рудюком, який побував у Шацькій ДЮСШ, поспілкувався з юними спортсменами, дав настанови тренерам. Очільника федерації легкої атлетики зацікавила перспектива будівництва стадіону у Шацьку, тож тоді й було обговорено робочі питання щодо співпраці у 2018 році та погоджено ряд заходів, які потрібні для того, аби втілити проект в життя.

Найголовнішою умовою, яку ставило обласне керівництво, було виготовлення проектно-кошторисної документації. Для цього було проведено переговори з фаховими організаціями щодо виготовлення проекту під ці роботи. Так, при обговорення і програми соціально-економічного розвитку селищної ради було запрошено представника проектної організації Віктора Семенюка, спеціаліста ТОВ «Архітек». Під час зустрічі з депутатським корпусом та активом селища, гість розповів про плани та поділився своїм баченням. За ініціативи депутата Шацької селищної ради Богдана Тимошука у селищному бюджеті на виготовлення проектно-кошторисної документації було передбачено 60 тис. грн. Однак, договір на виконання проектних робіт селищною рада чомусь не був підписаний. Не було залучено й іншої проектної організації для розробки проектно-кошторисної документації (ПКД). У зв’язку зі збігом часу та несвоєчасним виготовленням ПКД реалізація цього проекту не відбулася, а всі переговори, зустрічі, які було проведено районною радою, зведено нанівець.

Нещодавно стало відомого, що цього року м. Любомль отримає кошти на реконструкцію свого стадіону. Наявна актуальна проектна документація стала основним чинником для того, аби реалізувати наміри будівництва спортивного стадіону в сусідньому райцентрі. На жаль, Шацьк, принаймні цього року, втратив можливість покращити свій спортивний об’єкт.

Віктор ГРИЦЮК