Головна Спорт У Луцьку відбувся футбольний турнір за участю особливих діток

У Луцьку відбувся футбольний турнір за участю особливих діток

675

На базі стадіону Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся Всеукраїнський турнір з об’єднаного жіночого футболу спеціальної олімпіади України за участю 4 команд. Змагання пройшли в рамках Європейського футбольного тижня.

Мета турніру – створити можливості для залучення до гри у футбол якомога більше дітей і молоді з особливими потребами, допомогти їм соціалізуватися у суспільстві та зрозуміти свою рівність і гідність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями.

Такі змагання доводять, що спортсмени з відхиленнями інтелекту, які тренуються і грають в одній команді зі спортсменами без таких відхилень в Об’єднаний футбол (Unified football), бачать, що включення у суспільство через спорт є досяжною метою.

За дорученням начальника ОВА Юрія Погуляйка учасників турніру привітав заступник голови ОДА Юрій Гупало.
«Україна перемагає та переможе. У такий важкий час бажаю бути щасливими й хай ваше дитинство буде по-справжньому радісним. Сил та перемог!», – побажав учасникам заступник голови ОДА.

До привітань також долучилися: Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк та заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.