Головна Спорт Волиняни стали чемпіонами світу з веслування на байдарках і каное та параканое

Волиняни стали чемпіонами світу з веслування на байдарках і каное та параканое

855

З 16 по 19 вересня 2021 року у Копенгагені (Данія) відбувся чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное та чемпіонат світу з параканое. У складі збірної України за медалі боролися волинські веслувальники, які здобули першість у світових змаганнях.

Зокрема, двоє спортсменів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Рибачок та Юрій Вандюк стали чемпіонами світу з веслування на байдарках і каное на дистанції С4 500м.

Відтак, каное-четвірка у складі Віталія Вергелеса, Андрія Рибачка, Юрія Вандюка і Тараса Міщука показала результат 1.31,20 на дистанції 500 метрів, випередивши команду Польщі на 0,1 секунди. Це перші нагороди української каное-четвірки на чемпіонатах Європи та світу.

Окрім того,  у чемпіонаті світу з параканое взяли участь спортсмени з 26 країн світу. Команда України була представлена 9 спортсменами, два з яких, волинські параканоїсти.

За підсумками змагань чемпіонами світу з параканое стали волиняни – вчетверте Сергій Ємельянов, KL3 та втретє – Марина Мажула KL1.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів і бажаємо нових переможних п’єдесталів! Волинь пишається вами!

За інформацією управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації