Головна Спорт Юні боксери Волині здобули першість у Всесвітніх учнівських спортивних іграх у Бразилії

Юні боксери Волині здобули першість у Всесвітніх учнівських спортивних іграх у Бразилії

636

Начальник ОВА Юрій Погуляйко зустрівся із юними боксерами Волині та їх тренерами. 15-річний Глєб Іванчук та 13-річні Давид Семко і Василь Антонюк вибороли повний комплект нагород під час Всесвітньої гімназіади, які пройшли з 19 по 27 серпня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Збірна команда України брала участь у трьох видах спорту: бокс, тхеквондо і карате. Волинську область на Всесвітніх учнівських спортивних ігор представляли лише боксери.

Відтак, у поєдинках золоту медаль здобув Глєб Іванчук (в/к 70 кг), а срібну – Давид Семко (в/к 44 кг), вихованці Володимирської ДЮСШ. «Бронзу» виборов Василь Антонюк (в/к 52 кг) – Горохівська КДЮСШ.

Готували спортсменів до змагань тренери-викладачі Володимирської ДЮСШ ім. Олексія Зінкевича Юлія Семко та Горохівської ДЮСШ ім. Олександра Баламута Набіжан Артіков.

Команда України посіла перше командне місце, зокрема не без вагомого внеску наших боксерів. Юрій Погуляйко поспілкувався з спортсменами та подякував за їхню дисциплінованість та силу характеру.

«Вітаю вас з заслуженими нагородами та дякую за те, що ви робите, – сказав очільник області. – Вам є ще куди прагнути і є куди рости. Тож бажаю вам подальших перемог, а ми вам у цьому будемо сприяти».

Також Юрій Погуляйко вручив символічні подарунки хлопцям та обласні нагороди тренерам, адже успіх спортсменів залежить напряму від їхніх наставників.

Водночас викладач Володимирської ДЮСШ Юлія Семко передала Подяку спортивної школи начальнику ОВА.

«Хочемо подякувати вам, як президенту нашої Волинської федерації боксу від імені нашої спортшколи і маємо надію, що ви будете нам допомагати виховувати таких козаків, – сказала Юлія Семко. – Сподіваємося, що вони покажуть свої досягнення не лише на цьому рівні, а й на олімпійському».

Крім того, почесною грамотою управління освіти та науки ОДА нагородили Петра Боярчука, генерального секретаря Федерації боксу Волинської області за допомогу у розвитку цього виду спорту в регіоні.