Головна Духовне Служіння Богу – це їхнє життя

Служіння Богу – це їхнє життя

6554

Скоро іде час, збігають дні за днями. Ми аналізуємо своє прожите життя за вчинками, за тим, що нам вдалося досягти. Про декого з людей і не знаєш, що сказати, чим поділитися. Тому що ми більше робимо для себе та сім’ї, а не для інших. А ось про нас­тоятеля Свято-Миколаївсь­кого храму села Пульмо про­тоієрея Олександра Черевка можна сказати багато. П’ят­надцять років пройшло з то­го часу, як молодий свяще­ник зі своєю чарівною ма­туш­кою приїхали до нас на па­рафію. І тільки зараз, див­лячись на своїх дітей, усві­дом­­люєш – наскільки юними вони були. А їм тоді було по 20 років. Та священик – це справді покликана і вибрана Богом на служіння людина. Господь благословив їх на не­легку працю у виноград­нику Христовому, щоб нести Божу науку своєму народові.

З нашим батюшкою та його вірною помічницею-ма­тушкою пов’язано все лише добре і хороше. Адже цер­ква, служіння Богу – це їх життя. Багато позитивних змін відбулося в нашому селі з їх приходом. Свято-Миколаївська церква стала най­більшою окрасою села. Виблискує золотими куполами та закли­кає кожну віруючу людину до спасіння, до того, щоб шукати Царства Божого та правди Його. На церковному подвір’ї цвітуть квіти, по­саджені і доглянуті матушкою. Фруктовий сад, який посадив ба­тюшка, вже приносить плоди. Священик не лише навчає, а є прик­ладом доброти, любові, порядності, справедливості, терпіння, ро­зуму, милосердя. Отець Олександр перший б’є в набат, коли в селі або когось із людей якась біда, протягає руку допомоги, всіляко підт­римує. Радіє зі своїми парафіянами, коли в них народжуються діти, благословляє на щасливе сімейне життя молоді подружні пари. А як люблять духовного наставника діти! Коли ми їздили в па­ломницькі поїздки, вони хотіли сидіти біля батюшки, бути поряд з ним. Отець Олександр присутній на всіх урочистих заходах і в ди­тячому садочку, і в школі. Тому що має бажання іти до дітей, дбає про духовне виховання нашого майбутнього покоління, прояв­ляє велику любов до кожного. А ще батюшка відзначається щедрістю. Пасіку тримає для людей, щоб пригостити всіх на Медо­вий Спас цілющим медом, що приносять «божі комахи», які потре­бують клопіткої вмілої праці. І вза­галі, всі церковні свята в нашому селі проходять на високому рівні. Славлячи Бога, молячись до угод­ників Божих, батюшка з матушкою організовують біля церкви тра­пези любові, щоб ніхто з прихожан не відчув себе одиноким. Саме отець Олександр допомагає нам усвідомити і зрозуміти, що нез­важаючи ні нащо, ми повинні бути добрими, вірити в Бога, моли­тися, прощати, жити згідно із заповідями Божими. Бо вони записані в кожного на скрижалях нашого серця і допомагають приймати пра­вильні рішення.

Всечесний отче, Ви є мудрим наставником та взірцем для всіх нас: турботливим сином для одиноких людей похилого віку, порад­ником-другом для молодих, люблячим батьком для малюків. За роки служіння на парафії батюшка Олександр, матушка та їх до­нечки-школярки (до речі, старша Марійка закінчила з відзнакою 9 клас, а Софійка успішно засвоїла програму 1 класу) стали для всіх пу­ль­мівчан рідними та дорогими людьми. Ми дякуємо Богу, що послав нам такого мудрого, розумного, доброзичливого наставника та співучу, талановиту, милу матушку. Нехай милосердний Гос­по­дь допомагає Вам у всіх добрих справах, посилає мудрість, терпіння, ви­важеність та духовну силу.

Ваші роки – то Ваш скарб, їм ціни немає, кожен рік багато варт, всі про це ми знаєм. Вашу мудрість знаєм ми, цінуємо Ваш досвід, шана у Вас поміж людьми і поваги досить. Тож прийміть уклін від нас, щирі слова шани, всякий день й усякий час пишаємось ми Вами. Тож будьте світильником Божим, взірцем в поведінці для нас, щоб мудру пораду отримував кожен, хто в потребі звернувся до Вас.

З любов’ю та найкращими  побажаннями парафіяни Свято-Миколаївського храму