Головна Культура Колектив Володимирського ліцею № 1 переміг в обласному літературно-мистецькому фестивалі «Різдво йде!»

Колектив Володимирського ліцею № 1 переміг в обласному літературно-мистецькому фестивалі «Різдво йде!»

1226

Відповідно до регіональної програми соціально-культурного розвитку національних меншин на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Волинської обласної ради, для учнів, які вивчають польську мову, у 2022-2023 навчальному році, з метою виявлення і підтримки обдарованих дітей та задоволення освітніх, культурних, духовних потреб етнічних спільнот області, для зміцнення атмосфери толерантності й виховання поваги до різних культур і народів  проведено в дистанційному форматі обласний літературно-мистецький фестиваль «Різдво йде!».

Учасниками свята стали 264 учні, які вивчають польську мову в закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти Волинської області. Сценічні виступи на різдвяну тематику, колядки і щедрівки польською мовою представили 34 команди.

Учасники фестивалю продемонстрували знання традицій, звичаїв  польської культури, артистичність, сценічну культуру та високий рівень володіння польською мовою.

Підтримку в організації заходу здійснило Генеральне консульство Республіки Польща у м. Луцьку та Волинське обласне відділення Спілки вчителів-полоністів України імені Габріелі Запольської.

У підсумку переможцями  обласного літературно-мистецького фестивалю «Різдво йде!» визнано творчий учнівський колектив ліцею №1, під керівництвом вчителів Світлани Шуляр, Людмили Католик та Любов Пріми. Переможців нагороджено грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

За участь у фестивалі творчому  колективу ліцею № 5  імені Анатолія Кореневського  оголошено подяку начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Людмили Плахотної.