Головна Культура Ми тебе не забудемо, Кобзарю!

Ми тебе не забудемо, Кобзарю!

2766

18 травня у клубі села Положево відбувся звітний концерт, приурочений 200-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. У звіті взяли участь учас­ники художньої самодіяльності села.

«Між берегами вічності клекоче час, дзвенить нового дня весела повінь, живуть, Тарасе рідний, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово!», – пролунали на початку заходу такі слова.

Цього недільного дня у клубі було людно. Приємно було бачити в залі різні поко­ління. Односельці гучно аплодували кожному аматору сцени. Було по­мітно, як вони хвилювалися, адже пока­зу­вали жителям села свою майстер­ність, намагаючись донести до глядачів актуальність творчості Великого Кобзаря.

Ведучі Валентина Гриппа і Станіслав Положевець розпочали програму словами про Тараса Шевченка: «Сьогодні ми скла­даємо пошану Великому українцю Тарасові Шевченку, якому судилося стати світочем віків! Тарас – так просторо в цьому імені. У ньому вся історія наша, все наше буття… Він – вершина, парость родового дерева нашої нації і хра­нитель духу народного».

Цього святкового дня на сцені прозвучали пісні у виконанні фольклорного колективу «Полісянка», а також настоятеля сільського храму УГКЦ Різдва Івана Хрес­тителя о. Богдана, маленьких учасників Ольги Степанюк, Тетяни Гап’як, Іванни Пиленко. Зачарували всіх своїм талантом Олександр та Олеся Матя­шуки. Софія Яльницька вправно грала на бандурі, Ніна Євдокимова – на синтезаторі. Усі виконавці своїми сце­нічними образами та акторською май­стерністю надовго запам’ятаються гля­дачам, а гумористична сценка «Як чо­ловік спілкується зі своєю дружиною» пе­­реказувалася й сусідам, які не були на концерті.

Не обійшлося й без виконання творів Тараса Шевченка. Вірш «Чигирине, Чигирине» декламував Станіслав Положевець, гумореску «Пилип у Римі» чи­­тала Олександра Пиленко. Фінальну пісню «Ми діти України» заспівали всі учасники заходу.

Кожний твір супроводжувався підводкою ведучих, тому концертна про­грама, яка тривала більше години, була насичена різнобарвними номерами і не дозволила раніше покинути зал жодному глядачу. Концерт завершився, а глядачі не розходилися. В селі було свято, справжнє Шев­чен­кове свято.

Катерина КУЗНЄЦОВА.