Головна Культура Мистецтво Богдана Костюка

Мистецтво Богдана Костюка

6853

З чималим багажем знань за плечима і величезним бажан­ням поділитися тонкощами вла­сної майстерності завітав в Ша­цький Будинок дитячої та юна­цької творчості колишній його випускник Богдан Костюк. З задоволенням відвідуючи гур­тки інформатики та образот­ворчого мистецтва, удоскона­лював свої природні здібності, а в 2012 році вступив до Луць­кого вищого професійного учи­ли­ща бу­дівництва та архітекту­ри. На за­вершальному етапі нав­чання обрав місцем проход­жен­ня на­вчальної практики наш зак­лад. Відмітив позитивні змі­ни в його інтер’єрі, створення ком­­фортніших та сучасніших умов для вихованців.

Демонструючи свої пре­кра­сні роботи, хлопець зізнався, що найбільше йому до вподоби олійний живопис та графічний рисунок. Має власний стиль і сміливу мрію – стати справж­нім художником. А ще його ціка­вить сфера дизайнерського мистецтва. Однак серед друзів завоював славу портретиста, неодноразово виконуючи на їх прохання графічні роботи саме в такому жанрі. А от для ство­рення картин для душі, які б оточували вдома, часу поки що не вистачає.

Богдан планує продовжити фахове навчання. Практика в Шацькому БДЮТ дала мож­ливість почерпнути досвіду спі­л­кування з дітьми, відчути себе в ролі вчителя. На згадку про себе подарував портрет дів­чи­ни, виконаний олією. А ще зіз­нався в амбітних планах, які, однак, не хоче розголошувати на загал.

Ніна КОРЕЦЬ.