Головна Культура Відбувався концерт учнів та викладачів Шацької дитячої музичної школи

Відбувався концерт учнів та викладачів Шацької дитячої музичної школи

2813

6 травня в районному Будинку культури в очі­куванні свята зібралися найпалкіші прихильники музичного мистецтва. Цього дня відбувався звіт­ний концерт учнів та викладачів Шацької дитячої музичної школи (директор Ольга Цюпяшук). З першого ж номера – виступу ансамблю бан­дуристів (керівник Любов Величко) з композицією «Зац­віла в долині» – вони вразили глядачів пат­ріотичною символікою, зокрема жовто-блакитними стрічками на музичних інструментах. Не бракувало любові до України, до музики, до всього прекрасного і в усіх наступних яскравих виступах. Потішили дітки: сопілкар Артем Віннічук з піснею «Дощик» (концертмейстер Олександр Матяшук), хор молод­ших класів (керівник Ірина Павлік), квартет ба­яністів у складі Насті Рибін, Богдани Богути, Вірсавії Богути (клас Петра Германа), дует піаністів у складі Олени Сулік та Анни Зотової (клас Інни Ша­повалової та Олександра Матяшука). Зал вибухнув оплес­ками, коли на сцену піднялися маленькі скри­палі з маленькими інструментами. Разом із керів­ником Оле­ною Мосійчук вони виконали дебютну компо­зицію «Ой лопнув обруч». Королева музики – ск­рипка – віднині живе і в Шацькій музичній школі. Величне «Dona Nobis» («Слава Творцю») Моцарта репрезентував хор старших класів під керівниц­твом Ольги Цюпяшук, дивували силою голосів во­ка­лісти Світлана Постернак, Валентина Постернак та Олеся Сацюк. Глядачі гаряче аплодували віртуо­зам-інструменталістам Володимиру Омеля­ню­ку, Тарасові Шапрану, Насті Степанюк та Вла­диславу Дударчуку. Колектив сопілкарів (керівник Юлія Ло­бова) вигравав соловейком українську народну пісню «Ой чий то кінь стоїть», а естрадний ан­самб­ль під керівництвом Олександра Матяшука завойовував глядачів ритмами «Міссісіпі». На чолі з Оксаною Демедюк квінтет баяністів ви­конав пісню «Взяв би я бандуру». Потужно та урочисто за­вер­шив програму звітного концерту духовий оркестр під керів­ництвом Василя Куська.

Викладачам і вихованцям музичної школи дякували за чудове і професійно організоване свято Олександр Кусько, голова Шацької РДА, Орися Мелюх, начальник відділу культури, та Ольга Сахарук, керуюча справами районної ради. Творцям заходу особливо приємно було слухати Олександра Сергійовича – музиканта-сак­софоніста, який і зараз не цурається брати до рук музичного інст­румента. Такий завжди зрозуміє проб­леми культурної сфери, по­радить і допоможе.

Кращі учні Валентина Постернак і Володимир Омелянюк, а також викладачі Олександр Матяшук і Юлія Лобова отримали з рук ке­рів­ництва району грамоти.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.