Головна Культура З Кобзарем у серці

З Кобзарем у серці

2655

Ми живемо на священній зем­лі, де з діда-прадіда жив український народ зі своїми звичаями, піснями. Народ, який має свою культуру, своїх видатних людей. І одним з представників славного укра­їн­ського народу є невмирущий син великої родини Тарас Григорович Шевченко. Саме йому був приурочений літера­турно-мистецький захід «З Кобзарем у серці», який від­бувся 1 березня у клубі села Пехи. Цей захід став відкрит­тям цьогорічних звітних кон­цер­тів клубних установ району.

Аматори сцени піднімали настрій та створювали весня­ну атмосферу для всіх при­сутніх в залі.

Своїм чарівним співом по-особливому вразили фоль­клор­ний аматорський колектив «Пехівчанка» та вокальне тріо у складі Оксани Пех, Лариси Оксентюк та Валентини  Дани­левич. В концертній програмі взяли участь не лише дорослі, а й діти, які, крім пісень, розва­жали глядачів гу­мором. А після перегляду інсце­нізації балади «Тополя» Т.Г.Ше­в­ченка кожен зміг відчути та зрозуміти тяжку долю дівчини, яка чекала свого коханого з війни.

Всім давно добре відомо, що Бог дав нам в дарунок нео­ціненний скарб – пісню, яка звучатиме в віках на славу всім та на пошану. А в клубі села Пехи всім на славу проз­вучала пісня «Хай добро вам сіється» у виконанні завідуючої клубу Галини Пех та всіх учас­ників заходу.

Марія ТІШИНА,

методист Шацького РБК.