Головна Спорт Шацький веслувальник тріумфально повернувся з чемпіонату Європи

Шацький веслувальник тріумфально повернувся з чемпіонату Європи

2877

28 червня – 1 липня в італійському містечку Ауронцо-ді-Кадоре відбувся чемпіонат Європи серед молоді та юніорів з веслування на байдарках і каное. Приємно, що в збірну команду України ввійшли спортсмени з смт Шацьк, зараз – студенти Львівського державного училища фізичної культури Дмитро Озимок та Валерія Терета. Свою спортивну кар’єру веслувальники починали в Шацькій дитячо-юнацькій спортивній школі.
Нещодавно спортсмени виграли чемпіонат України і стали призерами Кубку України в м. Дніпро. Чемпіонат Єв-ропи – перший у кар’єрі спортсменів-юніорів із Шацька.

1 липня українська каное-четвірка, в складі якої був Дмитро Озимок, а також Олександр Яцюк, Павло Семенюк, Ілля Шаргородський, фінішувала у фіналі чемпіонату на першій позиції, здобувши для України перше золото. Цього ж дня веслувальник із Шацька показав найвищий результат у спринті в каное-одиночці: на дистанції 200 м упевнено випередив усіх своїх європейських суперників і здобув другу золоту медаль. Це була дев’ята нагорода для України, і четверта – золота.

Валерія Терета в каное-одиночці (200 м) у фінальному заїзді стала шостою. В медальному заліку Україна зайняла на чемпіонаті Європи в Італії четверте місце.

Наш кор.